Elektrický motocykl HECHT STRATIS: Perfektní volba pro mladé dobrodruhy!

04. 08. 2023

Elektrický motocykl HECHT STRATIS: Perfektní volba pro mladé dobrodruhy!

Mladí lidé jsou vždy nadšeni novinkami a moderními technologiemi, a elektrický motocykl HECHT STRATIS je přesně tím pravým společníkem pro jejich dobrodružné cesty. S jeho sportovním vzhledem a 2000 W silným motorem je tento stroj perfektní volbou pro mladé od 15 let, kteří již vlastní řidičský průkaz skupiny AM.

Důležitým prvkem je také Li-ion baterie s kapacitou 72 V/20 Ah, která umožňuje dojezd až 50 km na jedno nabití. Navíc je doba nabíjení překvapivě krátká – pouhé 4 hodiny, což umožňuje rychlejší nabití a opětovné vyrazit na cestu.

HECHT STRATIS je vybaven kotoučovými brzdami jak na předním, tak i na zadním kole, což poskytuje precizní a spolehlivé brzdné účinky. To je zvláště důležité pro mladé řidiče, kteří se učí a potřebují si být jisti, že mají motocykl plně pod kontrolou.

Maximální rychlost je sice omezena na 45 km/h, ovšem právě toto omezení umožňuje legální řízení motocyklu i mladým od 15 let. Mají tak možnost bez zbytečného rizika získat v praxi zkušenosti, které později využijí u rychlejších a silnějších motocyklů. 

Bezuhlíkový motor je umístěn přímo v zadním kole a prostor v rámu, kde bývá běžně uložen motor je vyplněn lithiovou baterií. Nad ní v místě, kde byste hledali nádrž je uzamykatelný úložný prostor, do kterého se vejde nabíječka, malá lékárnička a další drobnosti. V tomto prostoru je také konektor pro připojení nabíječky.

Na řídítkách je i držák na mobilní telefon, pokud by jej při jízdě někdo chtěl využít třeba jako navigaci. 

Samotné ovládání je naprosto jednoduché. Na levém řídítku najdete přepínač směrových světel, přepínač dálkových a tlumených světel a tlačítko klaksonu.

Na pravém řídítku, kde se standartně otáčením madla ovládá rychlost najdete spínač světel, přepínač maximální rychlosti ve třech stupních a tlačítko zpátečky. Ano, motocykl umí i couvat. 

Velký podsvícený displej informuje o aktuální rychlosti, ujetých kilometrech a stavu baterie. Dále pak zobrazuje nastavenou rychlost nebo aktivovanou zpátečku. Zkrátka žádné zbytečné informace a maximální přehlednost. 

Díky použití lithiových baterií váží celý motocykl pouze neuvěřitelných 68 kg.  Stratis je homologován jako dvoumístný, tak není problém vyrazit na kratší výlet ve dvou. 

Zásadní výhodou této elektrické motorky je naprosto tichý provoz bez zapáchajících emisí. Kdo někdy zažil partu výrostků „tůrujících“ na návsi své padesáti kubíkové stroje ví, o čem mluvím. S elektrickou motorkou nikoho hlukem ani zápachem nikdo obtěžovat nebude. 

HECHT STRATIS poslouží jako zdroj zábavy na výlety po okolí, ale stejně dobře se dá využít i na každodenní dojíždění do školy nebo zaměstnání. 


Líbil se vám článek? Nechte si zasílat další články a novinky na e-mail, aby vám nic neuniklo!

Přišel vám článek zajímavý?
Sdílejte ho dál.




Mohlo by Vás také zajímat

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

22. 04. 2024

Nadpis článku je asi nejčastěji zmiňovaná závada zahradní techniky se spalovacími motory. I když důvodů, proč motor…

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

18. 04. 2024

Od 1. dubna 2024 začal platit nový zákon, který stanoví, že povinné ručení budou muset sjednat i majitelé některých…

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

15. 04. 2024

Nevím jak vy, ale já se pokaždé těším na jaro, až se všechno opět zazelená a rozkvete. S nadšením vždy vytlačím sekačku…

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

12. 04. 2024

Naše děti čerstvý hrášek vyloupaný z lusků milují. Pěstování je přitom snadné, a tak jim ho můžeme dopřát až do podzimu.