Jak si nepolámat v zimě kosti

31. 01. 2023

Jak si nepolámat v zimě kosti

Také si někdy říkáte, že si z nás zimní počasí v posledních letech tropí legraci? Jeden den je zima jako na Sibiři a další den je počasí na kraťasy. Ráno přemýšlíte co si vzít na sebe abyste odpoledne nevypadali hloupě, protože v průběhu dne se má teplota změnit o 15 °C.

Mrznoucí déšť dokáže během pár minut změnit suchou cestu v dokonalé a zároveň velmi nebezpečné kluziště, na kterém se  lze pohybovat bezpečně snad jen na bruslích, nebo s horolezeckou výbavou. Nebo to lze i jinak?

Nejlepší je samozřejmě na zledovatělé cesty vůbec nevstupovat a neriskovat tak vážná zranění. Je však mnoho situací, kdy se pohybu po zledovatělém chodníku nevyhneme. Jedním z důvodů může být například skutečnost, že se musíte o chodník postarat. Buď jej posypat, nebo led rozbít a odstranit pomocí škrabky. Jindy nás může nečekaná ledovka prostě zaskočit při cestě z nákupu nebo ze zaměstnání.

V obou případech mohou pomoci tzv. protiskluzové boty. Mnohé teď možná napadlo: „To mám celou zimu chodit v nějakých speciálních botách?“ Naštěstí ne. Protiskluzové návleky, nebo také lidově „nesmeky“ se pohodlně vejdou i do tašky, batohu, nebo i do některé dámské kabelky. Návleky kdykoli snadno natáhnete přes boty a díky ocelovým hrotům v jejich podrážkách bezpečně přejdete i po hladkém ledě.

Protiskluzové návleky byly sice původně určené jako příslušenství k sněhovým hrablům, brzy ale našli i jiné využití. Mnozí senioři bez nich v zimě nevycházejí ven ani ve městě už řadu let. V tašce mnoho místa nezaberou a mohou ušetřit spoustu nepříjemných starostí.

Objednat je lze například ZDE


Líbil se vám článek? Nechte si zasílat další články a novinky na e-mail, aby vám nic neuniklo!

Přišel vám článek zajímavý?
Sdílejte ho dál.




Mohlo by Vás také zajímat

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

22. 04. 2024

Nadpis článku je asi nejčastěji zmiňovaná závada zahradní techniky se spalovacími motory. I když důvodů, proč motor…

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

18. 04. 2024

Od 1. dubna 2024 začal platit nový zákon, který stanoví, že povinné ručení budou muset sjednat i majitelé některých…

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

15. 04. 2024

Nevím jak vy, ale já se pokaždé těším na jaro, až se všechno opět zazelená a rozkvete. S nadšením vždy vytlačím sekačku…

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

12. 04. 2024

Naše děti čerstvý hrášek vyloupaný z lusků milují. Pěstování je přitom snadné, a tak jim ho můžeme dopřát až do podzimu.