Jak si hrát s kočkou?

04. 08. 2021

Jak si hrát s kočkou?

„Když se mě dotkneš, pochopíš, co je štěstí...,“ zpívá jedna z koček v muzikálu Cats. Ano, kočička je nejněžnější a nejmilovanější stvořeníčko na světě – pro mnoho z nás. Mazlení s kočkou, to jsou chvíle oboustranné vrcholné rozkoše. Každá kočička ale potřebuje kromě mazlení ještě zcela jiný druh naší pozornosti – HRU!

Když vás vaše kočička začíná olizovat, je to projevem její největší lásky a vděčnosti k vám. Čím si to zasloužíte? Tím, že si s ní trpělivě, vynalézavě a s chutí každý den hrajete. Hra je pro štěstí a zdraví kočky stejně životně důležitá jako spánek, čerstvá voda či kvalitní krmivo (jako je například prémiové krmivo Prominent).

 

Proč se kočka bez hry neobejde?

Kočka je lovec a tento svůj pud nezapře ani tehdy, když ji chováte v malém bytě. Proto se s vaší pomocí musí každý den alespoň na nějaký čas proměnit v nelítostného „ninju“ – šelmu, která pozoruje, pronásleduje a nakonec uloví kořist. A když už tou kořistí nemůže být hraboš, vrabčák, motýl, krtek a podobně, pomozte své kočce tak, že jí koupíte nebo vyrobíte hračku, která kořist napodobuje. Ideálně takovou hračku, která se hýbe, a imituje tím lovené zvíře, které se pokouší kočce uprchnout. Můžete využít třeba nějaký malý chlupatý míček na šňůrce, zmuchlanou staniolovou kouli či různé na trhu nabízené střapaté třpytivé myšky s peříčky (některé z nich mají dokonce cinkající rolničku). Nechte svoji kočku se s takovou hračkou pořádně vydovádět – a hlavně ji nechte řádně si vychutnat její kořist, dopřejte ji čas si s kořistí vítězoslavně pohrát, nesnažte se zkrátka kočku „uběhat“ až k vysílení.

Taková každodenní hra prohloubí vztah mezi vámi a vaší kočičkou. A také vaši kočku krásně unaví, a je tedy ideální prevencí proti tomu, aby se v kočce hromadila nevybitá lovecká energie, a kočka by se tak stávala doma agresivní.

A zkusit můžete při hře i jednu specialitku: protože většina kočiček doslova zbožňuje vůni bylinky zvané šanta kočičí či vůni kozlíku lékařského, přezdívaného „kočičí droga“, zkuste jednou z těchto vůní naplnit hračku, kterou kočka loví. Lovecký apetit vaší kočky tím ještě vzroste!

 

Autor: HP


Líbil se vám článek? Nechte si zasílat další články a novinky na e-mail, aby vám nic neuniklo!

Přišel vám článek zajímavý?
Sdílejte ho dál.




Mohlo by Vás také zajímat

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

22. 04. 2024

Nadpis článku je asi nejčastěji zmiňovaná závada zahradní techniky se spalovacími motory. I když důvodů, proč motor…

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

18. 04. 2024

Od 1. dubna 2024 začal platit nový zákon, který stanoví, že povinné ručení budou muset sjednat i majitelé některých…

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

15. 04. 2024

Nevím jak vy, ale já se pokaždé těším na jaro, až se všechno opět zazelená a rozkvete. S nadšením vždy vytlačím sekačku…

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

12. 04. 2024

Naše děti čerstvý hrášek vyloupaný z lusků milují. Pěstování je přitom snadné, a tak jim ho můžeme dopřát až do podzimu.