Podpořte svou imunitu!

02. 10. 2020

Podpořte svou imunitu!

Koronavirus je téma omílané v posledních měsících ve všech médiích. Pro některé je strašákem, jiní jej považují za lehčí chřipku. Ani mnozí odborníci se neshodnou na rizicích s touto nemocí spojených, a tak jsme ze všech stran bombardováni protichůdnými informacemi. Jediné, na čem se asi všichni shodneme, je skutečnost, že posilováním imunity rozhodně nelze nic pokazit. Vedle zdravého životního stylu je možné imunitu posílit i v sauně

Prospěšnost sauny objevili lidé již v 5. století před naším letopočtem. Pobyt v sauně pomáhá předcházet nachlazení, posiluje imunitu, uvolňuje dýchací cesty, napomáhá regeneraci svalů, snižuje bolest kloubů a má mnoho dalších blahodárných účinků.
Ne každý ale může navštívit veřejnou saunu. Třeba proto, že v nejbližším okolí žádná sauna není, nebo proto, že je mu nepříjemné sdílet saunu s cizími lidmi. Vybudovat doma poctivou saunu finského typu je zase finančně nákladné a vyžaduje to i jistý prostor pro výstavbu. Nejdostupnější je proto infrasauna, která se vejde i do běžného bytu. Někdy se jí proto říká také „skříňová sauna“.

Vybrané sauny HECHT jsou dodávány navíc s ionizátorem vzduchu. Ionizovaný vzduch má pak ozdravné účinky jako například vzduch v lese nebo mořský vzduch. Pomáhá alergikům, snižuje dýchací potíže, zlepšuje krevní oběh, pozitivně působí proti depresi a posiluje imunitu. Prospěšné záporné ionty ve vzduchu také prokazatelně zabíjejí bakterie a viry.

Infrasauna prohřívá pouze povrch těla, panely generují dlouhovlnné infračervené záření, které proniká až 4 cm do tkání. Není však ohříván vzduch, teplota v infrasauně dosahuje maximálně 60 °C. Proto ji mohou na rozdíl od klasické finské sauny využívat i astmatici, alergici, kardiaci a lidé s problémy s krevním tlakem.

Saunování v infrasauně napomáhá k vyloučení těžkých kovů, v tucích rozpustných toxinů a toxinů obsažených v potu kožními póry z těla. A to rychleji a efektivněji než jakákoliv jiná léčba nebo cvičení. Jde například o tyto látky: arsen, benzen, kadmium, nikl, měď, mangan, olovo, sodík, rtuť, anestetika, léky, cholesterol, nikotin a kyseliny atd.

Saunováním můžete odstranit nebo alespoň zmírnit projevy artritidy, ulevit svému tělu od svalových křečí, bolesti šíje a zad a urychlit proces hojení méně vážných zranění. Saunování způsobí krátké zvýšení tělesné teploty o 0,5 až 1,5 °C. Následkem zvýšení tělesné teploty dochází k usmrcení virů a bakterií nebo alespoň k zastavení jejich množení. Výsledkem pravidelného saunování je posílení imunitního systému.

Pobytem v sauně také dochází ke snížení stresu, saunování může pomoci s hubnutím a odbouráváním celulitidy. Teplem se uvolňují póry a pokožka se pak lépe čistí

Autor: PST

 

 

Zpět na předchozí stránku Zobrazit dostupné sauny


Líbil se vám článek? Nechte si zasílat další články a novinky na e-mail, aby vám nic neuniklo!

Přišel vám článek zajímavý?
Sdílejte ho dál.




Mohlo by Vás také zajímat

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

22. 04. 2024

Nadpis článku je asi nejčastěji zmiňovaná závada zahradní techniky se spalovacími motory. I když důvodů, proč motor…

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

18. 04. 2024

Od 1. dubna 2024 začal platit nový zákon, který stanoví, že povinné ručení budou muset sjednat i majitelé některých…

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

15. 04. 2024

Nevím jak vy, ale já se pokaždé těším na jaro, až se všechno opět zazelená a rozkvete. S nadšením vždy vytlačím sekačku…

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

12. 04. 2024

Naše děti čerstvý hrášek vyloupaný z lusků milují. Pěstování je přitom snadné, a tak jim ho můžeme dopřát až do podzimu.