Infrasauna: Klíč k harmonii těla i duše

18. 09. 2023

Infrasauna: Klíč k harmonii těla i duše

Stále více lidí se obrací k infrasaunám, jako k příjemnému způsobu, jak během relaxace podpořit své zdraví. V porovnání s klasickými saunami mají infrasauny mnoho výhod. Mimo jiné jsou oblíbené i proto, že si infrasaunu můžete postavit i v běžném bytě.

Jednou z hlavních výhod infrasauny je způsob, jakým ohřívá tělo. Zatím co klasická sauna ohřívá vzduch, infrasauna pomocí infračerveného záření ohřívá přímo povrch těla. Proto je v infrasauně nižší teplota a pro mnoho lidí je pobyt v infrasauně snesitelnější než v sauně klasické. Zároveň díky tomu mohou infrasaunu používat i lidé s vyšším tlakem nebo srdečními problémy

Při tom má infrasauna podobné účinky, jako sauna klasická. Zlepšuje cirkulaci krve, uvolňuje svaly, odstraňuje z těla toxiny. Jak infračervené záření proniká hlouběji do kůže, zlepšuje to její pružnost, zmírňuje bolest kloubů a svalů

Existují dokonce náznaky, že infrasauna může přispět k posílení imunity. Jelikož se při pobytu v infrasauně zvyšuje tělesná teplota, simuluje se tím mírná horečka. To zvyšuje produkci bílých krvinek a aktivuje se tím imunitní systém. To může tělu pomoci s bojem proti infekcím. Zároveň se potem z těla uvolní toxiny. Odstranění škodlivých látek z těla snižuje zátěž na imunitní systém. 

Jelikož je pobyt v infrasauně relaxační, redukuje se tím stres a napětí. Přitom není tajemstvím, že právě stres bývá spouštěčem mnoha civilizačních chorob. V tomto ohledu má tedy infrasauna také pozitivní vliv na zdraví.  

Některé infrasauny mohou mít integrovaný ionizátor vzduchu. Ionizátor vzduchu pomáhá odstraňovat nečistoty, alergeny a nežádoucí částice z ovzduší. Čistý a ionizovaný vzduch může pomoci lidem s dýchacími potížemi nebo alergiemi. Ionizovaný vzduch je často spojován s pocitem svěžesti, což přispívá k celkovému relaxačnímu zážitku.

Hlavní výhodou infrasauny je, že ji postavit prakticky kdekoli. Třeba i ve větší předsíni panelákového bytu. K napájení infrasauny stačí běžná elektrická zásuvka, přičemž její příkon je mnohdy srovnatelný například s běžným fénem na vlasy.

Infrasauny jsou dodávány jako stavebnice a ve dvou lidech ji sestavíte během 1–2 hodin. Následně ji můžete využívat třeba denně, aniž byste museli dojíždět do wellness a pobyt v sauně platit. 

Bez ohledu na to, jestli jste sportovec, který potřebuje uvolnění svalů, nebo jen hledáte způsob, jak se odreagovat a zlepšit své zdraví, infrasauna by mohla být právě tím, co hledáte.

 


Líbil se vám článek? Nechte si zasílat další články a novinky na e-mail, aby vám nic neuniklo!

Přišel vám článek zajímavý?
Sdílejte ho dál.




Mohlo by Vás také zajímat

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

22. 04. 2024

Nadpis článku je asi nejčastěji zmiňovaná závada zahradní techniky se spalovacími motory. I když důvodů, proč motor…

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

18. 04. 2024

Od 1. dubna 2024 začal platit nový zákon, který stanoví, že povinné ručení budou muset sjednat i majitelé některých…

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

15. 04. 2024

Nevím jak vy, ale já se pokaždé těším na jaro, až se všechno opět zazelená a rozkvete. S nadšením vždy vytlačím sekačku…

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

12. 04. 2024

Naše děti čerstvý hrášek vyloupaný z lusků milují. Pěstování je přitom snadné, a tak jim ho můžeme dopřát až do podzimu.