Šetřete s akumulátorovými programy!

05. 04. 2022

Šetřete s akumulátorovými programy!

Nářadí napájené z akumulátorů si již našlo své pevné místo v nejedné zahradě a dílně. Moderní lithiové akumulátory jsou lehké, relativně malé a přitom dokážou napájet nářadí dlouhé desítky minut.

Mnozí možná doma ještě udržují při životě staré akuvrtačky napájené ze zastaralých Ni-Cd článků a odrazuje je skutečnost, že nabíjejí častěji, než vrtají. S moderními lithiovými akumulátory je však situace jiná. Nabité jsou zpravidla za necelou hodinu. Jsou o poznání lehčí, mají větší kapacitu a tak vydrží stroj napájet citelně déle. Bohužel jsou také dražší. Nezřídka cena Li-ion akumulátoru činí až polovinu pořizovacích nákladů při nákupu nářadí. Přesto ale můžete výrazně ušetřit!

Jak šetřit peníze i místo?

Proč mít doma desítky různých nabíječek a akumulátorů? Představte si, že byste měli jen jednu nabíječku a jeden nebo dva stejné akumulátory. A ty byste podle potřeby střídali v libovolném nářadí. Akumulátor z vrtačky použít třeba i na kotoučové nebo přímočaré pile, pak jej vložit do vyžínače a posekat trávník. Na podzim jej použít ve fukaru a sfoukat ze zahrady listí…

Nebo akumulátor ze sekačky použít i ve vyžínači a posekat trávu v nedostupných místech. Pak se stejným akumulátorem napájet pilu, pokácet strom a připravit si dřevo na zimu. Na podzim kultivátorem zrýt záhony a v zimě s frézou odhazovat sníh.

Právě tyto možnosti nabízí accu programy. Nemusíte doma hromadit různé akumulátory a nabíječky. Ideálně na jedné nabíječce střídáte dva akumulátory – zatím co jeden používáte, druhý nabíjíte a pracovat tak můžete v podstatě nepřetržitě.  Nemusíte tedy ani kupovat několik typů akumulátorů ani nyní, ani v budoucnu, až akumulátory doslouží.

A jaké produkty lze v rámci jednotlivých accu programů pořídit?

ACCU program 1278 je zaměřen především na dílnu.  Jako základ můžete vybrat jednu ze tří aku vrtaček. Ty jsou dodávány v kufříku s nabíječkou a dvěma akumulátory. Následně můžete dokoupit například přímočarou pilu, kotoučovou pilu, úhlovou brusku, pilu ocasku, vrtací kladivo, rázový utahovák, ruční kompresor, nebo svítilnu.  Do zahrady pak můžete vyrazit například s vyžínačem, plotostřihem nebo vyvětvovací pilou. A na vše vám stále stačí jediný akumulátor!

 

ACCU program 6020 je již zaměřen na zahradu. Jediným akumulátorem lze napájet například malou sekačku, vyžínač, plotostřih, fukar na listí, tlakovou myčku, kultivátor, řetězovou pilu a další..

 

ACCU program 5040 je aktuálně tím nejvýkonnějším, co u nás můžete do zahrady v rámci akumulátorových strojů pořídit.  V nabídce jsou jak malé sekačky, tak velké sekačky s pojezdem a záběrem přes 50 cm.  Pořídit lze i provzdušňovač, sněhovou frézu, velkou řetězovou pilu, vyžínač, křovinořez nebo plotostřih.  Na listí můžete vyrazit s fukarem nebo vysavačem, do korun stromů se můžete pustit s vyvětvovací pilou. Záhony snadno prokypříte kultivátorem a úrodu ošetříte akumulátorovým postřikovačem. Terasy a chodníky zametete a vyčistíte rotačním kartáčem.  A vše budete napájet jedním typem akumulátoru.

Díky akumulátorovým programům můžete zapomenout na prodlužovací kabely a kanystry. Vystačíte jen s jednou nabíječkou a jedním nebo dvěma akumulátory.

 


Líbil se vám článek? Nechte si zasílat další články a novinky na e-mail, aby vám nic neuniklo!

Přišel vám článek zajímavý?
Sdílejte ho dál.




Mohlo by Vás také zajímat

Pokvetou pampelišky: Uvařte si med!

Pokvetou pampelišky: Uvařte si med!

28. 03. 2024

Každé jaro, když se zahrada rozzáří pampeliškovými sluníčky je čas na výrobu pampeliškového medu. I když se pravému…

Kam nepouštět robotickou sekačku?

Kam nepouštět robotickou sekačku?

27. 03. 2024

Péče o zahradu vyžaduje spoustu úsilí i času. Vedle plení záhonů a zalévání je pravidelné sečení trávníku jednou z…

Březnová péče o trávník

Březnová péče o trávník

26. 03. 2024

Letos si dala zima trochu na čas a ani deštivé počasí nám dlouho nepřálo. Pokud jste tak ještě neučinili, je právě…

Pár nápadů pro Velikonoce

Pár nápadů pro Velikonoce

23. 03. 2024

Velikonoce jsou jedním z nejvýznamnějších křesťanských svátků, ovšem svůj význam mají i pro zahrádkáře a vlastníky…