Elektronický mazlíček do zahrady

05. 04. 2022

Elektronický mazlíček do zahrady

A je to zase tady. Opět budeme pravidelně vyjíždět se sekačkami, abychom udrželi trávník v zahradě na uzdě. Pro někoho to může být relaxace, já však znám i lepší způsoby jak trávit volný čas. Jenže jak se sečení trávníku vyhnout? Zejména na jaře, když je dostatek vláhy stačí jeden týden sečení vynechat a následně má sekačka co dělat, aby přerostlý trávník zvládla.  Jde to ale i jinak!

Takový robot může práci snadno obstarat za vás. Robotická sekačka může i několikrát týdně v nastavených časech vyrazit do práce. Klidně může sekat v době, kdy nejste doma, aby vás nerušila při lenošení u bazénu.

Je to vlastně takové elektronické zvířátko v zahradě, které si žije vlastním životem.  Sama si jezdí po trávníku, sama si zajede do nabíječky, kde odpočívá a nabíjí se. Podobně jako například psovi jí musíte pouze vymezit prostor, ve kterém se má pohybovat a místo, kde bude spát. Ovšem vycvičíte ji mnohem rychleji.  Jednoduše jí pomocí tlačítek nebo bluetooth aplikace řeknete, které dny a v kolik hodin má vyrazit do práce.

Instalace sekačky je opravdu snadná, zvládne ji prakticky kdokoli. Musíte vybrat vhodné místo pro umístění nabíjecí základny. Před základnou musí být alespoň 2 metry místa, aby do ní mohla sekačka dobře zajíždět i vyjíždět. V dosahu také musí být elektrická zásuvka. Prostor pro sekačku vymezíte kabelem, který je připojen k nabíječce. Kabel můžete k zemi připevnit pomocí kolíků, chcete-li však zabránit jeho poškození, je lepší jej umístit těsně pod zem. Nabíjecí základna do kabelu vysílá signál, který slouží sekačce jako neviditelný plot. Zároveň podle kabelu sekačka najde nabíjecí základnu.

Nainstalovat a zprovoznit robotickou sekačku proto zvládnete za jedno odpoledne. A pak už můžete místo úmorného sečení trávníku třeba odpočívat.


Líbil se vám článek? Nechte si zasílat další články a novinky na e-mail, aby vám nic neuniklo!

Přišel vám článek zajímavý?
Sdílejte ho dál.




Mohlo by Vás také zajímat

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

22. 04. 2024

Nadpis článku je asi nejčastěji zmiňovaná závada zahradní techniky se spalovacími motory. I když důvodů, proč motor…

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

18. 04. 2024

Od 1. dubna 2024 začal platit nový zákon, který stanoví, že povinné ručení budou muset sjednat i majitelé některých…

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

15. 04. 2024

Nevím jak vy, ale já se pokaždé těším na jaro, až se všechno opět zazelená a rozkvete. S nadšením vždy vytlačím sekačku…

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

12. 04. 2024

Naše děti čerstvý hrášek vyloupaný z lusků milují. Pěstování je přitom snadné, a tak jim ho můžeme dopřát až do podzimu.