Skvělý dárek pro kutila

25. 10. 2019

Skvělý dárek pro kutila

Každý, kdo doma občas něco kutí, jistě potvrdí, že s pořádným nářadím je práce zábavou, u které můžete relaxovat. Vrtačku dnes asi najdeme v každé dílně, dokonce i akumulátorový šroubovák je v podstatě standardem.


Je tedy nějaký důvod, pořizovat novou akumulátorovou vrtačku?

Předem se omlouvám zkušeným kutilům, kteří samozřejmě výhody akumulátorového nářadí znají. Následující text je určen především těm, kteří tyto výhody posoudit neumí, a proto netuší, jakou radost může takový dárek přinést...

Moderní akumulátorové vrtačky dnes podávají výkony srovnatelné s vrtačkami elektrickými. Zároveň ale mají funkci šroubováku. To znamená, že s nimi vyvrtáte díru do dřeva, kovu, a pokud má vrtačka příklep, tak i do zdi. Pak stačí vrták vyměnit za šroubovací bit, přepnout režim a můžete bez námahy šroubovat. Kdo někdy zkusil ručním šroubovákem zašroubovat 10 cm dlouhý vrut do dřeva, ví, jak po chvíli začne bolet ruka. A jestliže šroubujete vrutů více, nejen že samotné šroubování v součtu trvá dlouhé desítky minut, ale po čase už chytáte do ruky doslova křeč. Akušroubovák vrut zakroutí a utáhne během 2–3 vteřin. Ovšem nesmí to být stařeček s unaveným akumulátorem, kde více nabíjíte, než pracujete a každý druhý vrut musíte dotáhnout ručně, protože váš muzejní šroubovák už nemá sílu.

U elektrické vrtačky je díky kabelu jistota, že akumulátor nikdy nedojde, ale právě kabel je i hlavním problémem. I kutila s beránčí povahou jistě dokáže rozpálit do ruda, když se mu kabel poněkolikáté někde zachytí nebo je krátký. Vyleze na štafle, aby vyvrtal do zdi díru pro hmoždinku, a chybí 5 cm kabelu. Sleze, připojí prodlužovací kabel, vyleze zpět na štafle, kabel se ale zachytí o roh dveří…

Moderní akumulátorové vrtačky jsou napájené z výkonných lithiových akumulátorů. Akumulátor kromě článků obsahuje i pokročilou elektroniku, která řídí nabíjení i vybíjení, a zároveň zajišťuje i ochranu proti přehřátí. Tím je zajištěna jejich vysoká spolehlivost a dlouhá životnost.

Cena takového akumulátoru se někomu nemusí zdát právě příznivá, ovšem díky akumulátorovým programům je možné pořídit jeden nebo dva akumulátory a napájet jimi mnoho různých zařízení, které by jinak potřebovaly každé vlastní akumulátor. Takto několik různých akumulátorů můžete nahradit jen jedním, což znamená velkou úsporu.  A až akumulátor doslouží, opět stačí zakoupit jen jeden a zase můžete používat všechno nářadí. Zkuste si představit, že musíte shánět a kupovat pro každé nářadí jiný akumulátor, a rychle vám bude jasná úspora peněz i času, pokud si budete dopřávat výhody nářadí kompatibilního s jedním typem akumulátorů.

V nabídce ACCU programu 1278 naleznete hned tři typy akuvrtaček, které jsou dodávány v praktickém kufříku s nabíječkou a dvěma akumulátory. Díky vysoké kapacitě lithiový akumulátor vydrží napájet vrtačku i další nářadí dlouhé desítky minut. Během práce se však na nabíječce nabíjí druhý akumulátor, stačí je tedy střídat a pracovat lze nepřetržitě po celý den.


Proč by měla být právě taková vrtačka skvělým dárkem?

Zaprvé máte jistotu, že z ní bude mít obdarovaný dlouho radost, protože mu usnadní práci. A zadruhé po nějaký čas nemusíte složitě vymýšlet další dárky. Jednoduše vyberete některý další kousek z akumulátorové řady. Například přímočarou pilu, kotoučovou pilu, pilu ocasku, úhlovou brusku, bourací kladivo, kompresor, svítilnu, rázový utahovák, a nyní dokonce i zahradní techniku jako vyvětvovací pilu, plotostřih.

 

Autor: PST

 

Zpět na předchozí stránku

 

 

 


Líbil se vám článek? Nechte si zasílat další články a novinky na e-mail, aby vám nic neuniklo!

Přišel vám článek zajímavý?
Sdílejte ho dál.




Mohlo by Vás také zajímat

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

15. 04. 2024

Nevím jak vy, ale já se pokaždé těším na jaro, až se všechno opět zazelená a rozkvete. S nadšením vždy vytlačím sekačku…

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

12. 04. 2024

Naše děti čerstvý hrášek vyloupaný z lusků milují. Pěstování je přitom snadné, a tak jim ho můžeme dopřát až do podzimu.

Extrémní dubnové teploty mohou mít neblahý vliv na naše zahrady

Extrémní dubnové teploty mohou mít neblahý vliv na naše zahrady

11. 04. 2024

Letos to chvíli vypadalo, že matka příroda jaro přeskočí a ze zimy bude rovnou léto. Teplé počasí nás sice potěšilo,…

Jak efektivně odstranit plevel ze záhonů a chodníků

Jak efektivně odstranit plevel ze záhonů a chodníků

10. 04. 2024

Plevel - nenáviděný nepřítel každého zahrádkáře. Nejenže kazí vzhled záhonů a chodníků, ale také může zabraňovat růstu…