Mobilní ochlazovač vzduchu: Váš spolehlivý parťák v tropických dnech

14. 07. 2023

Mobilní ochlazovač vzduchu: Váš spolehlivý parťák v tropických dnech

Tropické dny mohou přinést nejen radost ze slunce z pobytu u vody, ale také horko a nepohodlí. Navíc extrémní vedra mohou někomu způsobovat i nepříjemné zdravotní problémy. V takovýchto situacích je mobilní ochlazovač vzduchu skvělým řešením, které může přinést příjemnou úlevu. 

Mobilní ochlazovač vzduchu je energeticky úspornější než klasická klimatizace a můžete jej přemístit libovolně po domácnosti podle aktuální potřeby. Přes den jej tak využijete například v obýváku, v noci jej přestěhujete do ložnice. Když je navíc vybaven ionizátorem, může vytvořit v místnosti příjemné a osvěžující prostředí. 

Mobilní ochlazovač vzduchu pracuje na principu přirozeného ochlazování vzduchu pomocí vody. Vnitřní mechanismus tohoto přístroje nasává horký vzduch z okolí a přivádí ho dovnitř, kde je filtrován skrze speciální chladič. Skrz tento chladič protéká voda, která se postupně odpařuje a ochlazuje přitom vzduch. Výsledkem je výstup studeného vzduchu, který vytváří příjemnou atmosféru v místnosti. Drobnou nevýhodou tedy je, že je nutné doplňovat do ochlazovače čas od času studenou vodu. Do zásobníku s vodou je možné vložit i chladící náplně, které necháte namrazit v mrazáku, tím se chladící účinek zvýší.

Mobilní ochlazovače vzduchu jsou několikanásobně energeticky úspornější než klasické klimatizace. Zatímco klimatizace chladí vzduch pomocí chladicího média a kompresoru vyžadující poměrně vysoký příkon energie, ochlazovač vzduchu používá přírodní princip odpařování vody. 

Některé typy ochlazovačů mohou být navíc doplněny o ionizátor vzduchu. Jeho účelem je generovat záporné ionty. Tyto záporné ionty na sebe vážou na nečistoty v ovzduší, jako jsou prachové částice, pyl nebo bakterie. V důsledku toho se nečistoty stávají těžšími a klesají na zem, čímž se snižuje jejich koncentrace ve vzduchu. Tímto způsobem ionizátor přispívá k čistšímu a zdravějšímu vzduchu v místnosti. Záporné ionty mají také mnoho příznivých účinků na lidské tělo a jsou prospěšné pro naše zdraví. Eliminují také nežádoucí pachy a přispívají k vytváření čistého a osvěžujícího prostředí. Záporné ionty také pomáhají snižovat únavu, zlepšují koncentraci a přinášejí pocit pohody.

Ochlazovač vzduchu v horkých letních dnech dokáže v místosti snížit teplotu o několik stupňů.  Za tropických nocí vám v ložnici vytvoří příjemné klima pro spánek.

 

 


Líbil se vám článek? Nechte si zasílat další články a novinky na e-mail, aby vám nic neuniklo!

Přišel vám článek zajímavý?
Sdílejte ho dál.




Mohlo by Vás také zajímat

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

22. 04. 2024

Nadpis článku je asi nejčastěji zmiňovaná závada zahradní techniky se spalovacími motory. I když důvodů, proč motor…

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

18. 04. 2024

Od 1. dubna 2024 začal platit nový zákon, který stanoví, že povinné ručení budou muset sjednat i majitelé některých…

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

15. 04. 2024

Nevím jak vy, ale já se pokaždé těším na jaro, až se všechno opět zazelená a rozkvete. S nadšením vždy vytlačím sekačku…

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

12. 04. 2024

Naše děti čerstvý hrášek vyloupaný z lusků milují. Pěstování je přitom snadné, a tak jim ho můžeme dopřát až do podzimu.