Březen je za dveřmi. Máme vše pro parádní začátek sezóny!

12. 03. 2024

Březen je za dveřmi. Máme vše pro parádní začátek sezóny!

Milovníci zahrad se už nemůžou dočkat. Za chvíli je tu březen. S jeho prvními teplými slunečními paprsky a prodlužujícími se dny. Březen je měsíc, kdy je práce na zahradě snad nejvíce v celém roce. Ale je to práce, která přináší radost – vždyť zahrada pak bude po celou nadcházející sezónu krásná, jako znovuzrozená.


Máme pro Vás všechno, co k jarnímu oživení a dokonalému zvelebení své zahrady potřebujete: od zahradních traktorů, sekaček a řetězových pil až třeba po drobné náčiní, jako je například ruční kypřič, to, kdybyste si už chtěli vysít ve skleníku první astry, fialky či jiné letničky…


Jaké další zahradní pomocníky v březnu využijete kupříkladu?

✔️ Provzdušňovač – zaručí vám, že po celý rok budete mít na své zahradě trávník hustý, bez lysých míst, zářivě zelený. Zkrátka anglický. Provzdušňovač pomocí sady nožů prořeže vrchní vrstvu půdy a odstraní horní neprostupnou krustu, složenou z nečistot a zbytků posečené trávy, mechu a plevelů. Díky tomu dojde k pronikání kyslíku, tepla, vláhy a živin až ke kořenům, a tím i k množení nových, zdravých travních výhonků.



✔️ Křovinořez – zastane na vaší zahradě mnohem více práce, než si vůbec dokážete představit! Poseká i vysokou, přerostlou trávu. Poradí si s obtížně přístupným terénem (jako jsou příkré svahy, příkopy, okolí stromů a keřů atd.), proseká tenčí křoviny a dřeviny, zlikviduje vzrostlé stonky plevelů… S křovinořezem zkrátka dokážete ze své zahrady „vykouzlit“ pohádkově upravené, nádherné místo.



✔️ Kultivátor – je tu jednoduše proto, abyste se nemuseli dřít, je vaším ideálním pomocníkem pro těžkou manuální práci. Teď na jaře ho oceníte dvojnásob. Umí zrýt a prokypřit půdu (jeho masivní, pevné nožové ústrojí neúnavně rotuje v půdě do hloubky 18 až 20 cm) a umí také vmísit do země hnojiva. Dokáže ale také převážet těžší náklad, například těžké větve či odpad.



✔️ Akumulátorovou vyvětvovací pilu – díky ní snadno a rychle prořežete větve ovocných a okrasných stromů ve větší výšce, například větve jabloní či hrušní. Pila je tichá, ergonomická a maximálně praktická (mimo jiné proto, že nemá přívodní kabely).

Březen na Vaší zahradě však nemusí být zasvěcen jenom práci, ale i relaxaci. Ke konci měsíce už mohou být některé večery natolik teplé, že můžete zkusit třeba první letošní grilování – ze široké nabídky našich zahradních grilů si jistě vybere každý.

 

Autor: PH


Líbil se vám článek? Nechte si zasílat další články a novinky na e-mail, aby vám nic neuniklo!

Přišel vám článek zajímavý?
Sdílejte ho dál.




Mohlo by Vás také zajímat

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

18. 04. 2024

Od 1. dubna 2024 začal platit nový zákon, který stanoví, že povinné ručení budou muset sjednat i majitelé některých…

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

15. 04. 2024

Nevím jak vy, ale já se pokaždé těším na jaro, až se všechno opět zazelená a rozkvete. S nadšením vždy vytlačím sekačku…

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

12. 04. 2024

Naše děti čerstvý hrášek vyloupaný z lusků milují. Pěstování je přitom snadné, a tak jim ho můžeme dopřát až do podzimu.

Extrémní dubnové teploty mohou mít neblahý vliv na naše zahrady

Extrémní dubnové teploty mohou mít neblahý vliv na naše zahrady

11. 04. 2024

Letos to chvíli vypadalo, že matka příroda jaro přeskočí a ze zimy bude rovnou léto. Teplé počasí nás sice potěšilo,…