Horkovzdušné turbíny: Skvělý způsob vytápění pro různé prostory

06. 12. 2023

Horkovzdušné turbíny: Skvělý způsob vytápění pro různé prostory

Horkovzdušné turbíny se stávají stále populárnější volbou pro vytápění různých prostor, jako jsou stavby, rekonstrukce, průmyslové haly, sklady nebo akce v exteriérech. Skvěle mohou rovněž posloužit při vysoušení hrubé stavby, nebo po povodních. 


Mobilní a výkonné

Horkovzdušné turbíny jsou velice výkonné. Existují modely, které spalují plyn, jiné naftu nebo extra lehký topný olej (ELTO). Turbína žene studený vzduch kolem hořáku, který dokáže topidlo rozpálit do červena. Horký vzduch je pak vyfukován ve velkém objemu do vytápěných prostor. Proto je horkovzdušná turbína schopna vyhřát i špatně izolované a částečně otevřené objekty. To je důvodem, proč se horkovzdušné turbíny využívají na stavbách nebo ve špatně utěsněných halách.

Další výhodou je mobilita. Turbína je přes svůj ohromný výkon poměrně nevelké zařízení, které snadno naložíte do auta. Turbínu kdykoli přesunete snadno z místa na místo tak, kde je aktuálně třeba. Třeba na stavbě ji snadno přemístíte do místnosti, kde právě probíhají práce. Plynovou turbínou můžete v zimě vytápět party stan na zahradě, můžete si zatopit v garáži, výkonné turbíny mohou udržet teplotu nad nulou i v rozhlehlých halách. 


Opatrnost při používání

Horkovzdušné turbíny jsou konstruované tak, aby byly mobilní a podávaly vysoký topný výkon v prostorách, které by nebylo možné jiným způsobem efektivně vytápět. S tím souvisí i jedno podstatné omezení. Při spalování plynu, nafty nebo ELTO samozřejmě vznikají spaliny obsahující oxid uhelnatý a další látky. Zároveň turbíny spalují kyslík, proto je lze využívat pouze pro vytápění větraných prostor, jako jsou právě stavby nebo různé sklady a haly. V žádném případě je nelze provozovat v uzavřeném prostoru, který by rychle naplnily zplodinami ze spalování. Některé modely turbín mohou být vybavené komínkem, který spaliny odvádí mimo výstup horkého vzduchu z turbíny.

Horkovzdušné turbíny jsou výkonným nástrojem pro vytápění různých prostor. Jejich mobilnost, výkonnost je dělají atraktivní volbou pro stavby, průmyslové objekty a venkovní akce. Při dodržování bezpečnostních opatření jsou horkovzdušné turbíny efektivním jak udržet teplotu na požadované úrovni.

 


Líbil se vám článek? Nechte si zasílat další články a novinky na e-mail, aby vám nic neuniklo!

Přišel vám článek zajímavý?
Sdílejte ho dál.




Mohlo by Vás také zajímat

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

22. 04. 2024

Nadpis článku je asi nejčastěji zmiňovaná závada zahradní techniky se spalovacími motory. I když důvodů, proč motor…

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

18. 04. 2024

Od 1. dubna 2024 začal platit nový zákon, který stanoví, že povinné ručení budou muset sjednat i majitelé některých…

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

15. 04. 2024

Nevím jak vy, ale já se pokaždé těším na jaro, až se všechno opět zazelená a rozkvete. S nadšením vždy vytlačím sekačku…

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

12. 04. 2024

Naše děti čerstvý hrášek vyloupaný z lusků milují. Pěstování je přitom snadné, a tak jim ho můžeme dopřát až do podzimu.