Nevyhazujte staré věci, najděte jim nové využití

24. 08. 2021

Nevyhazujte staré věci, najděte jim nové využití

Pro jednoho odpad, pro jiného poklad. Na půdách a ve starých kůlnách se často ukrývá spousta harampádí, které už dávno nemůže plnit svůj původní účel, přesto z nějakého důvodu neskončilo na skládce.

Dříve, než je odnesete nenávratně do sběrného dvora nebo kontejneru, zkuste se trošičku zamyslet a zapojit fantazii, zda byste pro ten kousek "rezatého šrotu" přeci jen nenašli ještě nějaké využití. Nakonec i stará bota po dědovi, pokud ji napustíte lakem, může posloužit jako svérázný květináč.

V dílně jistě najdete vrtačku, abyste do dna staré konvice na kávu nebo do smaltovaného škopku vyvrtali otvor pro odtok přebytečné vody, a zajímavý květináč či truhlík je na světě…

Povaluje se vám někde stará ruční pumpa, která kdysi vévodila na studni? Stačí ji pořádně očistit kartáčem, připojit do ní vodu z čerpadla a u jezírka můžete vyrobit nezvyklý vodní prvek.

Staré kolo po babičce asi renovovat nebudete. Připevněte k němu pevný a stabilní stojan, chopte se štětce a barvy a zajímavý stojan na květináče a truhlíky je na světě.

Pravým pokladem je pak staré dřevěné kolečko nebo trakař. Dřevo opatřete kvalitním lakem, aby netrouchnivělo. Korbu kolečka vyložte fólií a získáváte zcela originální pojízdný truhlík. Stačí jen naplnit substrátem a zasadit květiny. V zahradě se bude vyjímat. Výhodou je, že při sečení trávy s kolečkem jednoduše přejedete jinam.

A jakými poklady se pyšní vaše zahrada? Pochlubte se na našem FB profilu.

 

Autor: PST


Líbil se vám článek? Nechte si zasílat další články a novinky na e-mail, aby vám nic neuniklo!

Přišel vám článek zajímavý?
Sdílejte ho dál.




Mohlo by Vás také zajímat

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

22. 04. 2024

Nadpis článku je asi nejčastěji zmiňovaná závada zahradní techniky se spalovacími motory. I když důvodů, proč motor…

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

18. 04. 2024

Od 1. dubna 2024 začal platit nový zákon, který stanoví, že povinné ručení budou muset sjednat i majitelé některých…

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

15. 04. 2024

Nevím jak vy, ale já se pokaždé těším na jaro, až se všechno opět zazelená a rozkvete. S nadšením vždy vytlačím sekačku…

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

12. 04. 2024

Naše děti čerstvý hrášek vyloupaný z lusků milují. Pěstování je přitom snadné, a tak jim ho můžeme dopřát až do podzimu.