Najděte starému nábytku nové využití!

29. 06. 2023

Najděte starému nábytku nové využití!

Nic netrvá věčně. I ten nejkvalitnější nábytek jednou doslouží. Přes veškerou údržbu a péči jednou přijde čas, kdy u stolu, židle nebo lavice povolí spoje natolik, že je jejich další používání nebezpečné a je třeba pořídit nábytek nový. Bylo by však škoda starý nábytek ihned vyhodit. Na zahradě pro ně můžete najít nové využití.

Dřevěný nábytek pomocí vrutů můžete zpevnit tak, aby byl stabilní. Nevadí, že už nebude tak pevný jako dříve, pro nový účel bude stačit, když se nebude rozpadat. Strhněte starý lak pomocí brusného papíru a naneste vrstvu nového laku. Nebojte se s barvami experimentovat. V zahradě dobře vyniknou různé pastelové odstíny modré, červené i zelené.

U staré židle můžete do sedáku vyříznout díru, do které vložíte květináč. Osázejte jej kvetoucími rostlinami, použijte třeba i popínavku, která se bude platit vzhůru po opěradle.

Nevíte co se starou komodou? Natřete ji veselými barvami. Pootevřené šuplíky využijte jako truhlíky. Vysuňte je tak, aby tvořily jakési schody a zajistěte je vruty, aby se nezavíraly. Dovnitř dejte nepropustnou fólii, aby dřevo nehnilo při kontaktu s vlhkou zeminou. Šuplíky osázejte květinami, skříňky můžete využít pro uložení nářadí. Na komodu dejte další květináče a dekoraci. Stejným způsobem můžete využít třeba i kancelářský stůl se šuplíky.

Pokud je nábytek zcela neopravitelný, můžete využít třeba jen některé jeho části. Popusťte uzdu své fantazii, nebo se nechte inspirovat obrázky...


Líbil se vám článek? Nechte si zasílat další články a novinky na e-mail, aby vám nic neuniklo!

Přišel vám článek zajímavý?
Sdílejte ho dál.




Mohlo by Vás také zajímat

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

22. 04. 2024

Nadpis článku je asi nejčastěji zmiňovaná závada zahradní techniky se spalovacími motory. I když důvodů, proč motor…

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

18. 04. 2024

Od 1. dubna 2024 začal platit nový zákon, který stanoví, že povinné ručení budou muset sjednat i majitelé některých…

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

15. 04. 2024

Nevím jak vy, ale já se pokaždé těším na jaro, až se všechno opět zazelená a rozkvete. S nadšením vždy vytlačím sekačku…

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

12. 04. 2024

Naše děti čerstvý hrášek vyloupaný z lusků milují. Pěstování je přitom snadné, a tak jim ho můžeme dopřát až do podzimu.