Nadzemní bazény – snadná instalace i kvalita

25. 05. 2020

Nadzemní bazény – snadná instalace i kvalita

Pomalu přichází teplé počasí a letos budeme asi více doma. Na zahradě budeme nejspíš trávit i svou dovolenou, nebo alespoň její část. A právě to může být impuls pořídit si domů kvalitní zahradní bazén. Jak na to? Jednoznačně nejoblíbenější variantou jsou nadzemní bazény.

 

Rychle, kvalitně, jednoduše: Nadzemní bazény

Nejrychlejší cestou ke kvalitnímu koupání na vaší zahradě je nadzemní bazén. Pokud zvolíte tuto variantu, nemusíte se obávat komplikovaných stavebních úprav zahrady a náročné odborné práce. Není třeba zasahovat do pozemku a nic kopat, postačí vám rovná plocha. U nadzemních bazénů oceníte velmi snadnou instalaci a rychlost montáže – jednodušší a rychlejší to už být opravdu nemůže: Připravíte místo na bazén, upravíte podklad do roviny, připravíte bazénovou podložku, bazén rozbalíte a sestavíte.

Další výhodou nadzemního bazénu je to, že jej můžete kamkoli přemístit či jej v případě potřeby sklidit. V neposlední řadě oceníte daleko nižší pořizovací náklady oproti bazénům zapuštěným.

 

Jak se postarat o bazén a kvalitu vody?

Níže pro vás máme několik tipů na bazénové vybavení.  

Bazén můžete výborně rozšířit například o kartušovou nebo pískovou filtraci a nezapomeňte ani na mechanickou hygienu bazénusíťky, kartáče a bazénové vysavače. Pokud to vaše filtrace umožní, údržbu bazénu vám usnadní právě vysavač nečistot. Pomocí hadice se zpravidla připojí pomocí redukce přímo do skimmeru. Vysavač bývá opatřen kartáči, které uvolní nečistoty ze dna a stěn, a vysavač je nasaje do filtrace, kde jsou zachyceny.

bazénovou chemií udržíte vodu dlouhodobě čistou. Velmi důležité je pomocí testeru pravidelně kontrolovat pH a obsah chloru ve vodě a podle potřeby stav vody neustále upravovat. Pokud toto zanedbáte, ve vodě se vám mohou rychle začít množit řasy. Přítomnost řas nebo nesprávné množství chemikálií ve vodě může být příčinou zdravotních problémů. Provádět kontrolu vody je proto vhodné dvakrát týdně. Kromě chloru můžete použít například i přípravky na bázi aktivního kyslíku – „kyslíkové“ přípravky obvykle bývají šetrnější k lidskému organismu, životnímu prostředí a také k materiálům bazénu; nepoužívejte více typů dezinfekčních prostředků najednou. Ať nenosíme dříví do lesa, níže můžeme odkázat na náš podrobný článek Jak na dokonale čistou vodu v bazénu.

Na našich stránkách www.hecht.cz najdete jak nadzemní bazény, tak velký výběr bazénového příslušenství.

 

Autor: JK


Líbil se vám článek? Nechte si zasílat další články a novinky na e-mail, aby vám nic neuniklo!

Přišel vám článek zajímavý?
Sdílejte ho dál.




Mohlo by Vás také zajímat

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

Motor špatně startuje a kolísají otáčky

22. 04. 2024

Nadpis článku je asi nejčastěji zmiňovaná závada zahradní techniky se spalovacími motory. I když důvodů, proč motor…

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

Povinné ručení na koloběžku a zahradní traktor?

18. 04. 2024

Od 1. dubna 2024 začal platit nový zákon, který stanoví, že povinné ručení budou muset sjednat i majitelé některých…

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

Nesekejte trávu! Nechte pracovat robota

15. 04. 2024

Nevím jak vy, ale já se pokaždé těším na jaro, až se všechno opět zazelená a rozkvete. S nadšením vždy vytlačím sekačku…

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

Chcete čerstvý hrách po celý rok? Je to superpotravina!

12. 04. 2024

Naše děti čerstvý hrášek vyloupaný z lusků milují. Pěstování je přitom snadné, a tak jim ho můžeme dopřát až do podzimu.